Pieprz czarny młotkowany - 50g - 100% pieprzu

Pieprz Czarny Młotkowany - w tej postaci stanowi doskonałą bazę panierki steków, mięs grillowych i pieczonych. Pieprz ten ma grubszą strukturę, ponieważ ziarna są „rozłupywane" na cząstki.
Dzięki niemu mięsa zyskują atrakcyjny wygląd a przy tym intensywny, ostry smak. Wykorzystuje się go również jako dodatek do sosów, dipów, przygotowywania serków smakowych – nadaje im smak, aromat oraz podnosi atrakcyjność potrawy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pieprz czarny ziarno - 50g - 100% pieprzu

Pieprz Czarny jest owocem rośliny z rodzaju pieprzowatych, to suszone kuliste, pomarszczone jagody.
Pieprz Czarny jest najmocniejszy w smaku. Ze względu na kolorystykę pieprzu dzielimy go na pieprz zielony, pieprz czarny, pieprz biały i pieprz czerwony a mieszanką tych pieprzy jest pieprz kolorowy.
Wbrew pozorom odmiany pieprzu to jagody tej samej rośliny ( oprócz pieprzu czerwonego) zebrane w różnych fazach dojrzewania lub poddane pewnej obróbce.
Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można do niemal do wszystkich potraw, posiada intensywny zapach i korzenny smak, podnosi walory smakowe każdej przyrządzonej potrawie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pieprz Kolorowy Ziarno - 50 g

Pieprz Kolorowy Ziarnisty
Skład.: czarnego, białego, zielonego oraz czerwonego pieprzu.
Połączenie tych czterech odmian stanowi ciekawą kompozycję zarówno smakowo, jak i wizualnie. Barwa ziaren pieprzu zależy od momentu ich zbierania, a także od późniejszych zabiegów, którym ziarna są poddawane.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pieprz ZIELONY Ziarno - 30g Indie Super Jakość

Pieprz Zielony - otrzymuje się niedojrzałych owoców pieprzu czarnego. Aby zachować zielony kolor, ziarenka muszą być poddawane specjalnym zabiegom. Można je tuż po zerwaniu zakonserwować w słonej lub octowej zalewie.Natomiast suszony zielony pieprz uzyskuje się, stosując metodę liofilizacji. Dzięki niej ziarna zachowują kolor, są wyraziste w smaku i silnie pachną. Ich cena znacznie przewyższa cenę pieprzu czarnego czy białego.
Pieprz Zielony nie jest bardzo palący, ale ma wyszukany, wyrazisty, odświeżający smak. Po odsączeniu ze słonej zalewy rozdrabniamy go lub dodajemy do potraw w całości. Jest idealny do dań z pomidorami, sosów ziołowych, marynat i pasztetów. Świetnie nadaje się też do dekorowania potraw. Suszony bardzo intensywnie pachnie. Można go zemleć lub stosować całe ziarna, tak jak pieprz czarny. Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich potraw. Posiada intensywny zapach i korzenny smak, podnosi walory smakowe wszelkich dań.
Kraj pochodzenia: Indie
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Sól Himalajska Gruba - 150g Oryginalna

Sól Himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą dostępną na ziemi. Miliony lat temu energia słoneczna wysuszyła główne morza. Ten rodzaj soli krystalicznej jest w całości czysty i naturalny, podobnie jak historyczny pierwotny ocean. Ta naturalna sól krystaliczna była przez miliony lat wystawiona na działanie ogromnego ciśnienia. Ciśnienie to było przyczyną powstawania soli krystalicznej. Im wyższe ciśnienie, tym bardziej doskonała struktura.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Sól Himalajska Mielona - 150g Oryginalna

Sól Himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą dostępną na ziemi. Miliony lat temu energia słoneczna wysuszyła główne morza. Ten rodzaj soli krystalicznej jest w całości czysty i naturalny, podobnie jak historyczny pierwotny ocean. Ta naturalna sól krystaliczna była przez miliony lat wystawiona na działanie ogromnego ciśnienia. Ciśnienie to było przyczyną powstawania soli krystalicznej. Im wyższe ciśnienie, tym bardziej doskonała struktura.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny